ペラ&パシャファッション。 着物カーディガン (GRATIS VEST PATROON)

Published In: Overzicht (gratis) patronen en meer Bekeken: 6654
Pera & Pasha Kimono vest

Heb jij dat ook zo vaak dat je denkt, zoveel wol, kleuren en ideeën! Dit keer was het alleen net andersom. Voor een specifieke herfstkleur uit de limited edition reeks van Papatya Batik moest iets worden ontworpen.

Samen met collega’s zijn we begonnen met brainstormen. Er werden verschillende ideeën geroepen van een kussen, een omslagdoek tot zelfs een poef. Deze laatste moest het gaan worden want die hadden we inderdaad nog nooit gemaakt met Papatya Batik. Haaknaald in de aanslag en GO! 20 toeren verder kwamen we er achter dat het ging opbollen, maar dat was wel een beetje te vroeg om nu al een poef vorm te krijgen. Het zou dan namelijk wel een heeeeel klein poefje worden. Dus gaan we gewoon een stukje achteruit haken om vervolgens hier en daar wat aanpasingen te maken om hem plat te krijgen. Je kunt het natuurlijk al raden wat er ging gebeuren....het ging weer trekken en opbobbelen. Dus gaan we weer achteruit haken en dit ging zeker wel 5 keer fout. Herkenbaar?

....... kilk hieronder voor de rest van het verhaal. And the English version with US-terms!

(De titel is de Google vertaling van: 'Pera & Pasha mode. Het Kimono vest')

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kimono

Na de 5de keer en 3 dagen verder hebben we de poef in de wachtstand gezet. Het was sowieso te warm om überhaupt te haken en tijdens een aziatische lunch (je moet jezelf soms verwennen met sushi ;-) ) 2 weken terug, kwamen we op het spontane idee van een Kimono vest. Het moest wel iets aparts hebben dus....het idee kwam dat de strepen zowel vertical als horizontal moesten lopen, hoe verzinnen we het. Na wat knippen, plakken en vouwen met papier hadden we het ontwerp gemaakt en konden we gaan beginnen. En tot onze eigen verrassing ging het als een trein en hadden we binnen no-time het voor- en achterpand af. Nu alleen nog even de mouwen, vastnaaien en klaar was het Kimono vest.

Het leuke aan het vest is, dat hij voor iedere maat te maken is. Voor zowel kinderen als voor mensen met net een maatje mee, of dat je er een lekkere lange Kimono er van maakt door het voor- & achterpand te herhalen. Let op, dit staat niet in het patroon maar een beetje creatieve haker....


Op de foto is maat M/L afgebeeld. Het Kimono vest is gehaakt met slechts 3 bollen Papatya Batik die je  kan bewonderen, maar natuurlijk ook kan bestellen.

Heb je nog een paar mooie Papatya Batik bollen liggen, dan kan je deze gelijk gebruiken. Want uiteraard is het uitgebreide haakpatroon nu te 

Thanks to Sieneke Immerzeel there is also an English vesion with US-terms :-) Click hereHeb je af? Dan zouden wij het leuk vinden als je een foto plaatst op onze Facebook Pagina.

Veel haakplezier!


Oscar & Sab

Doe jij ook mee? 23 augustus start onze nieuwste CAL => Constantinopel

Tags: