Over Pera & Pasha

Pera & Pasha is open van maandag tot en met zaterdag van 9-17 uur. Onze winkel vind je op Emmapark 96, 2641 EN in Pijnacker
We zijn telefonisch te bereiken op 015 - 364 96 94. Let op, de klanten in de winkel gaan voor.

Verzendkosten Nederland & België al vanaf 3,50!
En gratis verzending bij bestellingen boven de 40 euro (België boven de 50 euro) en meestal de volgende werkdag* al in huis.

Overzicht (gratis) patronen en meer

Rss

Mr. Cey lanceert deze zomer niet alleen zijn allernieuwst publicatie ‘Het grote babyhaakboek’, maar komt ook nog eens met een nieuwe garenlijn special voor het najaar: Mr. Cey Woolly. Mr Cey Woolly bestaat uit 60% acryl en 40% wol zodat je een comfortabel en warm garen krijgt. Dit garen is niet alleen ideaal voor het maken van kledingstukken, maar ook uitstekend te gebruiken voor bijvoorbeeld een lekkere warme deken voor op de bank.

 

Speciaal voor de lancering van dit nieuwe garen heeft Mr Cey een uitdaging voor jou bedacht. Maak een uniek (eigen) ontwerp met dit garen en win een eigen plek in ons allereerste Pera & Pasha Bookazine.

 

Wie wil dat nou niet?

Strawberry Scarf

Het voorjaar is weer begonnen, de lammetjes dansen in de wei, het zonnetje schijnt, ohhhh wat zijn we heden blij...... Heb je een zonnesteek of zo hahah.

Maar op het moment van schrijven knalt de zon binnen en begint het voorjaar echt. En bij voorjaar krijg ik altijd weer trek in aardbeien, van die echt ouderwetse zoete en echt rode types.
En laat dat leuk terug komen in de Mr Cey's Strawberry Scarf. Een hele leuke, niet ingewikkelde, omslagdoek voor een zomerse lente dag.

In het midden heeft hij een hele rij verrukkelijke aardbeien bedacht. Hoe leuk!
 

Inca Shawl

Middagje Pera & Pasha en een Papatya Batik kast vol met kleuren.

Wat doe je dan als je die kasten vol met een mooie kleurrijke nieuwe bollen Papatya Batik tegen komt als je de winkel in komt lopen? Tja dan begin je te dagdromen en te bedenken wat je er nou toch allemaal van zou kunnen maken.....

 

Omdat niet altijd alles driehoek, rond of ster hoeft te zijn, nu weer eens iets rechts in de collectie sjaals.

Deze sjaal is gemaakt met 2 bollen Cicibebe Kek-Cake die in het midden aan elkaar gemaakt is om te zorgen dat een de voorkant het patroon dezelfde kant op kijkt. Het patroon is lekker open zodat hij ook nog luchtig genoeg is als stola doek.

Deze sjaal is gemaakt met Cicibebe Kek-Cake met een duidelijkk zichtbaar blokken kleur verloop.
Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon maken met Papatya Batik of de Papatya Batik Silver versie

We gaan deze keer voor de rechte sjaals. Nee niet die ouderwetse oma sjaal van 15 cm breed, maar zo een heerlijke rechte sjaal die je kan gebruiken als omslag / stola / creatieve draagwijze sjaal.(zie foto)
Van die puntsjaals/omslagdoeken had ik er ondertussen genoeg in de kast hangen dus ik dacht, we doen gewoon eens effe lekker iets anders. En weet je... je kan er net zulke leuke patronen voor maken. Misschien wel zelfs meer dan voor een puntsjaal

Dus ik heb voor jullie gewoon ff de My Time Shawl ontworpen. Deze is gemaakt met een Mr Cey Blush 2.0 bol. Dit is geweldig lekker verlopend garen met 1000 meter op de bol en nieuw in het Mr Cey assortiment => https://www.perapasha.nl/mr-cey-blush
Mijn sjaal werd 40 cm x 245 cm, dus echt een lekkere joekel op haaknaald 4 mm

Groetjes Au3

Poncho de Lava

Het blijft toch elke keer weer leuk om een patroon te vinden waar kleuren zo lekker in uitkomen. Sommige patronen lenen zich trouwens absoluut niet voor verloopgarens, maar andere daartegen wel. Dus wat zullen we dit keer eens gaan maken? Omslagdoeken genoeg, dekens te veel, maar opeens kwamen we weer een poncho tegen waarvan we hadden... deze moeten we gewoon eens een keer maken maar dan met onze eigen nieuwe kleuren Papatya Batik verloopgarens. Zo een lekkere Boho, Ibiza, Hippie whatever styl poncho voor de wat frissere avonden. 

Wij zijn lekker aan de slag gegaan met een gevonden patroon waarvan de kwaliteit eigenlijk best wel slecht was, maak dat hield ons niet tegen LOL. Dus een beetje puzzelen, wat extra toeren van onszelf erbij. Kilo franjes eraan (Oscar weer helemaal in de 7e hemel). Spontaan bedachten we ons, laten we er eens een foto instructie bij doen. Eens kijken of dat handig is.

Laat ons je creaties zien op onze FB pagina van de Crochet Studio. En vertel ons of je de foto instructie handig vond.

En kijk links onze Poncho de Lava eens stralen. Hij is gemaakt voor een maat M/L met 4 bollen Papatya Batik Lava. Hij is redelijk makkelijk te vergroten en verkleinen zonder dat je daar een mega gevorderde haak(st)er voor moet zijn.