Pera & Pasha Wereld. Patronen en meer

Rss
Papatya_fluffy_bodywarmer
Papatya Fluffy Bodywarmer

Zo’n 2 weken geleden kregen we een hele heeeele heeeeeeeele grote zending vanuit Turkije binnen, had je de video nog niet gezien klik dan ff hier, met daarin onder andere het nieuwe Papatya Fluffy garen. Mijn handen gingen direct jeuken, want ik hou nou eenmaal van fluffy garen, glitters en franjes. Na een lange dag werken had ik een paar kleuren uitgekozen om thuis een start te gaan maken. Op het etiket stond haaknaald 4 mm, nu ben ik een strakke haker en aan de draad te zien mocht de haaknaald echt wel een stuk dikker zijn. Ik wilde tenslotte een lekker fluffyachtige bodywarmer maken, dus begon ik met haaknaald 9……

Helaas na 1 bol op gehaakt te hebben was het een regelrechte plank geworden, dus alles weer uit gehaald (wat verbazingwekkend simpel ging) en ben ik maar eens met haaknaald 15 verder gegaan. Als snel kreeg de bodywarmer vorm en binnen een paar uurtjes haken was hij zelf af. In de winkel hoor ik vaak “Lijkt me lastig haken” of “daar begin ik niet aan”. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo snel een project af heb gehad. Het makkelijk aan dit garen is, is dat je niet in de steek heeft te steken maar gewoon tussen de steken. Doordat het zo lekker fluffy is zie je dit in het eindresultaat toch niet.......

Volcano poncho


Ik heb weer eens een leuk patroon gevonden op Pinterest dat perfect paste bij de kleur Papatya Batik Volcano. Het is Fiesta del Volcan, we vieren het feest van de vulkaan die sprankelende kleuren de lucht in spuwt  terwijl het kolkende lava over de rand loopt. Een ware kleur explosie als een uitbarstende vulkaan, dat was het eerste dat in mijn gedachte schoot toen ik deze bollen zag liggen.Ik heb wat aanpassingen er op los gelaten en wat steken toegevoegd om er een feestelijk poncho met capuchon mee te maken, de Volcano Poncho.

Volcano Poncho met capuchon

Hij bestaat uit 6 vierkanten. Je kan spelen met de maat door enkele toeren bij T8-T9-T10 weg te laten of juist toe te voegen in de lijn van deze toeren. Het huidige patroon is een maat M-L. 

Ik heb deze poncho gemaakt met Papatya Batik Vulcano, maar je kunt hem natuurlijk met elke kleur van Papatya Batik maken !
Wil je hem in een ander kleur, geen probleem. Klik hier om naar de Papatya kleuren te gaan

Veel haakplezier, Ron

Earth vest

Earth vest

Een paar weken terug kwam de prachtige nieuwe wintercollectie van Lang Yarns binnen. We hadden hem in maart al gespot op de beurs in Keulen en toen hij binnen kwam deden we met z’n allen een vreugde dansje. Prachtige wollen garens, die trouwens volgens mijn collega, niet prikken. En tijdens het schrijven van dit blog roept ze nog dat ze “echt heel lastig is” met wol.

Het okergele Earth van de Wooladdicts was degene die er direct uitsprong en aan de haaknaald vloog. Ik wist direct wat het ging worden, een mouwloos vest voor herfst, simpel om te maken omdat hij uit 2 grote lappen bestaat. Zo simpel zelfs dat iedere beginner hem ook kan maken. Dus kan je stokjes en losse haken en wil je een leuke mouwloos vest maken dan is dit echt wat voor jou.

Het vest zoals afgebeeld hier op de foto’s is maat M/L en is gehaakt op haaknaald 6.5mm en gemaakt met 8 bollen Lang Yarns Wooladdicts Earth. Heb je één maatje groter dan heb je slechts 2 bollen extra nodig. Het haakpatroon is heel gemakkelijk aan te passen naar een maatje groter of kleiner. 

Dus pak je haaknaald en begin!

Veel haakplezier…
Oscar

Pera & Pasha Kimono vest

Heb jij dat ook zo vaak dat je denkt, zoveel wol, kleuren en ideeën! Dit keer was het alleen net andersom. Voor een specifieke herfstkleur uit de limited edition reeks van Papatya Batik moest iets worden ontworpen.

Samen met collega’s zijn we begonnen met brainstormen. Er werden verschillende ideeën geroepen van een kussen, een omslagdoek tot zelfs een poef. Deze laatste moest het gaan worden want die hadden we inderdaad nog nooit gemaakt met Papatya Batik. Haaknaald in de aanslag en GO! 20 toeren verder kwamen we er achter dat het ging opbollen, maar dat was wel een beetje te vroeg om nu al een poef vorm te krijgen. Het zou dan namelijk wel een heeeeel klein poefje worden. Dus gaan we gewoon een stukje achteruit haken om vervolgens hier en daar wat aanpasingen te maken om hem plat te krijgen. Je kunt het natuurlijk al raden wat er ging gebeuren....het ging weer trekken en opbobbelen. Dus gaan we weer achteruit haken en dit ging zeker wel 5 keer fout. Herkenbaar?

....... kilk hieronder voor de rest van het verhaal

(De titel is de Google vertaling van: 'Pera & Pasha mode. Het Kimono vest')

 

Mr Cey cotton II
Hot Summer Stripes

Het is 32 graden, je zit aan een tafel, je kijkt naar je voorraadkast met die heerlijk kleurrijke wol en katoengarens. Daar staan al een paar dagen een paar bolletjes van het nieuwe ‘Mr Cey Cotton II’.

Waarom staan ze daar?

Gewoon omdat het kan, nee ik heb ze onlangs meegenomen omdat ik iets licht en luchtigs wilde maken met dit nieuwe dunnere katoen garen. Met dit tropische weer zit je niet te wachten op een acryl deken op je schoot ;-)

Poncho de Lava

Het blijft toch elke keer weer leuk om een patroon te vinden waar kleuren zo lekker in uitkomen. Sommige patronen lenen zich trouwens absoluut niet voor verloopgarens, maar andere daartegen wel. Dus wat zullen we dit keer eens gaan maken? Omslagdoeken genoeg, dekens te veel, maar opeens kwamen we weer een poncho tegen waarvan we hadden... deze moeten we gewoon eens een keer maken maar dan met onze eigen nieuwe kleuren Papatya Batik verloopgarens. Zo een lekkere Boho, Ibiza, Hippie whatever styl poncho voor de wat frissere avonden. 

Wij zijn lekker aan de slag gegaan met een gevonden patroon waarvan de kwaliteit eigenlijk best wel slecht was, maak dat hield ons niet tegen LOL. Dus een beetje puzzelen, wat extra toeren van onszelf erbij. Kilo franjes eraan (Oscar weer helemaal in de 7e hemel). Spontaan bedachten we ons, laten we er eens een foto instructie bij doen. Eens kijken of dat handig is.

Laat ons je creaties zien op onze FB pagina van de Crochet Studio. En vertel ons of je de foto instructie handig vond.

En kijk links onze Poncho de Lava eens stralen. Hij is gemaakt voor een maat M/L met 4 bollen Papatya Batik Lava. Hij is redelijk makkelijk te vergroten en verkleinen zonder dat je daar een mega gevorderde haak(st)er voor moet zijn. 

Ruilen? Jouw e-mailadres
tegen onze wekelijkse Nieuwsbrief

Laat nu je e-mailadres achter om de beste weekend deals
en het laatste nieuws vrijdagmiddag als eerste te ontvangen!


Natuurlijk delen we je e-mailadres niet met anderen.
Ik wil de nieuwsbrief niet. Klik dan hier en laat dit scherm niet meer zien.