Midsummer Night CAL

Rss

WoW wat is deze CAL snel gegaan zeg. We hebben er al weer 7 weken op zitten en vanavond het allerlaatste patroon "de rand". Uiteraard zijn we benieuwd naar jouw eindresultaat! Plaats deze op onze Pera Pasha CAL FB pagina

Heb jij nu ondertussen ook wel genoeg dekens op de bank liggen? Krijg je opmerkingen als je iemand 'alweer' een deken kado geeft met zijn verjaardag?

De oplossing is nabij! Dit najaar starten we eens wat anders. Na diverse prachtige dekens gemaakt te hebben, gaan we dit keer voor een heerlijk gehaakt vest.
Hierbij maken we gebruik van diverse technieken zodat we je kunnen blijven uitdagen. Hieronder zie je alvast hoe ze eruit komen te zien.

En dan is de prijs van een pakket garens ook nog eens leuk, vanaf 20 euro kan jij ook al zo'n leuk en hip vest maken (of laten maken ;-) )

Op 31 augustus zijn wij gestart met de MidsummerNight Cal. Gedurende 8 weken wordt er elkie week een stukje van het vest gegeven. Als eerste in onze Faceboekgroep en met wat vertraging hier op de website. Elke week een eigen blog pagina waar je naast de week informatie ook vaak handige hints en tips voor die week vindt en de download link naar het patroon (in PDF formaat)

Het patroon is beschreven op basis van het originele vest met de Cicibebe batik. Om goed voorbereid te zijn adviseren we je het benodigdheden document te downloaden. Het eerste pakket is het originele pakket. De andere pakketten zijn op basis daarvan samengesteld. Lees hem dus goed door zodat je weet welke kleur je wanneer gebruikt. We beginnen week 1 met de Cicibebe batik (of een andere gemeleerd garen).

Wil je een door ons samengesteld pakket hebben klik dan even hier  

........

Het is al bijna een vest geworden. Maar tot deze week wel een frisse variant zonder mouwen.
Deze week (7) gaan we dat snel oplossen door 2 complete mouwen te haken.

Daarna alleen nog even vastzetten zoals je dat bij de granny's gedaan hebt.
Volgende week gaan we hem netjes afwerken en dan kan je er van gaan genieten. Het weer begint al lekker hefsterig te worden. Komt dat even goed uit.

Doe lekker rustig aan en geniet van het maken van dit verst. Weet dat het geen wedstrijd is en zoals alle andere projecten die we als een CAL of KAL hebben gemaakt blijven de bestanden hier gewoon staan.

Zooo, wat gaat dat snel. Vele zijn allang weer klaar met week 5, volgens mij kijken ze te veel naar Max Verstappen;-) .
Oke het was in verhouding een relatie simpel patroon voor week 5. De kunst zit hem in het spiegelen van het patrooon om er een linker en een rechter voorkant van te maken.

Week 6 is even door buffelen, we gaan namelijk het achterpand haken. Niet bijzonder voor wat betreft de moeilijkheid maar het moet toch even gebeuren. Wat moet je met een vest zonder achterkant, je krijgt zulke koude schouders.
 

Langzaam aan komt er een vest tevoorschijn. Nadat we een lastige week hebben gehad waarin we entrelac leerde haken, draaiden we opeens ons werk om  om aan de adere kant wer verder te gaan. Verrassing.

Week 4 was een relatief sinpele week waarin we gewoon wat mooie patronen langs laten komen. In week 5 hebben we een lekker doorhaak patroon. Zo ga je snel weer vest zien verschijnen.  

Zo, en zijn jullie er een beetje uitgekomen? Of ben je nog aan het zwoegen op de Entrelac hoekjes.
Ik geef het toe, het is best wel lastig. Misschien voor somminge onder ons zelfs wel een uitdaging, zeker als je nog nooit tunisch gehakt hebt.

Doe rustig aan. Goed lezen, tellen en geduldig zijn. Dat zijn toverwoorden. Wij plaatsen week 4 alvast voor je.

Verrassing: We verlaten het Entrelac deel en gaan verder bij de blokken. Je weet wel, daar waar je bent begonnen!