Sweater of Hortense

Rss

Laat je geen mouw aanspelden zou je zeggen, maar in week 5 is dat nou net de bedoeling.

Had je na week 4 al een leuk zomers truitje zonder mouwen, dan gaan we hem deze week nog leuke maken door er 2 mouwen aan te haken.

Let deze week extra op in de tekst. Voor maat XXL hebben we bij diverse toeren extra steken om hem net wat comfortabeler te maken. Deze extra steken staan in de toer tussen haakjes !

Hortense de Beauharnais

zou stinkend jaloers zijn geworden op jullie omdat er een sweater gemaakt wordt die naar haar genoemd is. 

In haar tijd kon je niet effe een lekkere zomerse trui aantrekken, maar zat je gewoon lekker weg te zweten in lange jurken. Het liefst van degelijke stof die jaaaaaaaren mee gaat.
Wij pakken het anders aan want in week 4 gaat er schot in de project komen. Hadden we vorige week het deel voor het achterpand......hebben we deze week gelukkig het deel van het voorpand. 

Het gaat steeds meer vormen aannemen. Nog even geduld en je kan hem aantrekken.

 

Daar zijn we weer en week 3 van de Sweater of Hortense staat weer voor je klaar.

En dat komt goed uit want de zon is even  foetsie, dus alle tijd om lekker een stukje te haken aan dit geweldig leuke project. In week 3 haken we alleen het voorpand. Verrassing ! Dit gaat straks een lekkere zomerse trui worden voor als het zonnetje weer terug is.

Hebben jullie trouwens die nieuwe kleuren van de Limited Editions al gezien van Papatya Batiek? Doe tussen e haken door nog meer inspiratie op. Klik hier voor de nieuwe kleuren

Veel haakplezier

 

 

Hortense heeft haar sweater meegenomen om aan haar vriendinnen te laten zien. Dat was niet zo slim want nu hebben we helaas nog geen foto voor je. 
Maar het goede nieuws is dat ze morgen gewoon langs komt en dan kunnen we er mooie detailfoto's van maken.

Klinkt goed hè.... Maar we willen jullie uitdagen door te beginnen zonder foto. Zo leer je gelijk patronen lezen en begrijpen.
Voor de hele slimme onder ons... op de foto van week 1 staan nog net de steken van toer 1 van week 2.

 

Vandaag begint er weer een nieuwe CAL. Een heerlijk zomers truitje, de 'Sweater of Hortense'.

In 5 weken tijd haak jij een heerlijk luchtige en oogverblindende creatie. De Sweater of Hortense is gemaakt met Durable Cosy Fine.

 

Heb jij al zo'n pakket gekocht. Klik anders even hier voor alle kleuren en maten.

Let op: Voor iedereen die de grote maat heeft besteld en hem graag wat langer wil dan kan je toer 17 t/m 20 twee keer haken.

Wat heb je nodig:

• Durable Cosy Fine (Maat S/M 12x, L/XL 13x, XXL 15x)
• Haaknaald 4,5 mm
• Stopnaald
• Schaar