Constantinopel

Rss
Mr Cey's Constantinopel

We zijn er bijna. Constantinopel is bijna opgebouwd. Nog een klein stukje en dan is Constantinopel echt klaar.

Deze week haken we gezellig door voor de laatste hoeken en dan mogen we hem aan elkaar zetten. Nu wordt het pas echt leuk omdat alles nu lekkerlijk op zijn plaats gaat vallen en passen.
We hebben eerder in week 1 al aangegeven dat je niet vreemd op moest kijken als het ging golven. In week 2 dat wat rond (6-hoek) is ovaal gaat worden en tot op het laatste moment.....
Nu zal je zien dat vierkanten > wiebertjes gaan worden. Hebben wij ooit gezegt dat het makkelijk zou worden :-)

 

Leg straks de verkeerde kant van de onderdelen op elkaar en haak met een vaste de onderdelen met de binnenste lussen aan elkaar vast.
Als alles aan elkaar zit en de rand gehaakt is dan licht bevochtigen en opspannen zodat het geheel netjes wordt.

 

klik op de foto voor grotere versie

 

 

We hopen dat je met veel plezier aan deze deken hebt gewerkt. En laat je creaties zien op onze FB groep Crochet Studio

 

Caption

Constantinopel week 5 lijk zo simpel maar het venijn zit hem in het lezen ;-)

Nog heel even en we beginnen met het grote werkt, het aan elkaar maken van alle onderdelen. Wees op alles voorbereid, soepel spieren, een gesmeerde haaknaald, spelden en wat nog meer ;-). 
 

 

Week 4 alweer, hierna nog 2 te gaan. En wat zijn jullie actief, de projecten vliegen over de FBgroep heen. Geweldig!
In dit ontwerp zitten werkelijk alle vormen. Deze week doen we gewoon even wat driehoeken, waarbij je lekker wat steken mag verdelen over de lange zijde. dat wodt dus lekker tellen en meten :-)

We gaven al in de diverse berichtgen aan dat je de 6-hoeken van week 3 niet echt hoeft te blokken of ze moeten wel zo enorm hobbelen, waarbij je jezelf dan moet afvragen of hij wel klopt.
Deze 6-hoeken zullen bij het in elkaar zetten veranderen naar ovalen. Echt heel bijzonder, je moet er maar opkomen.
 

Hebben jullie al de mini-cal gezien. Nee? Kijk hier even op de FB groep Crochet & Knitting Studio

Soms is het fijn om een week ertussen te hebben dat wat minder ingewikkeld is. Nou, graag gedaan :-)

Je begrijpt dat het gevolg daar vaak van is dat de volgende week dan weer een uitdaging zal gaan worden. 
Zo ook deze week 3. Let op. Dit patroon van week 3 is een 6-hoek, voor al diegene die dit in week 1 al probeerde te maken van een 8-hoek, nu mag het hihi.


En deze week hoeft zeker niet geblok te worden. Nu is hij nog 'rond' maar hij zal straks bij het in elkaar zetten zich aanpassen aan het model. Hij zal dan een ovale vorm aannemen. Zoals we al eerder aangaven in een van de berichten op de Facebook groep, is dit een deken met uitdagingen en verrassingen. Had ik al gezegd dat het je soms kan verbazen?

 

Veel haakplezier met week 3!

 

Langzaam komen we weer in rustiger water. In week 1 bezochten we de 8 hoeken rond de woest kolkende zee rond Constantinoel. Voor velen een ware uitdaging met stokje, dubbele stokjes en zelfs 3 dubbele stokjes. 

Was zeker even schrikkken dat je haakwerk wild ging bobbelen ;-) Maar zoals we beloofde zou de rust wederkeren.

En om je nog meer uit te dagen gingen we ze ook nog eens in relëf haken. Het was voor sommige zelf zo uitdagend dat ze de mist in gingen en er spontaan 6 hoeken onstonden.

 

Deze week een heel ander patroon, gewoon vierkantjes maar dan met een een kleine versiering. Kunnen jullie een beetje tot rust komen en genieten van mijn Constantinopel.

 

 

 

Welkom in Turkije, welkom in mijn Constantinopel.


Vandaag 23-8 begint mijn nieuwste CAL 'Constantinopel.

Dit keer ben ik geïnspireerd geraakt door de oude stad Constantinopel. De prachtige kleuren van de specerijen, maar ook die typische Turkse lampen op de oude bazaar hebben hem geïnspireerd tot het maken van dit prachtige plaid. We hebben hem in 3 verschillende materialen. Wol, katoen en acryl. En voor het gemak hebben we pakketten in 3 verschillende kleuren.

Wil je ook meedoen? Hier kan je de pakketten zien