Boek recensies

Rss

Vandaag is het nieuwste boek van Niki Peeters uitgekomen, “Ik ben Bir en ik ben jarig”. Dit is de opvolger van Ik ben Bir en ik ga logeren, -op vakantie en -naar de dokter.

Ook in dit nieuwste boek neemt Niki je weer mee in de fantastise wereld van Bir, waarin ze het boek begint met een super leuk voorleesverhaal. Het verhaal begint 5 dagen voor de verjaardag van Bir waar hij samen met grote Bir een doos vind met vlaggetjes, iedere dag mag hij één vlaggetje op hangen totdat hij jarig is. Als dan de grote dag eindelijk is aangekomen zijn natuurlijk Birin, oude Bir, de giraffe, de neushoorn en nog veel gasten aanwezig en wordt er een geweldig feestje gevierd.

Het leuke van dit boek is dat na het voorlees verhaal, de haakpatronen van de karakters uit het boek duidelijk en stap voor stap worden uitgelegd. Op die manier komt, als je ze allemaal gehaakt hebt, het hele boek echt tot leven bij het voorlezen (inclusief de vlaggetjes) .........

 

Pera Pasha: Kristel Droog Hondjes van sokkenwol

 

Na het succes van het eerste boek “mijn knuffels van Sokkenwol”, is Kristel Droog van 'My Krissiedolls' terug met super schattige gehaakte hondjes. 
In het boek vind je maar liefst 12 hondjes gehaakt met sokkenwol, van een Mopshondje tot een rotweiler.

De cover van het boek is super vertederend. Net als ieder boek begint Kristel dit boek ook met een voorwoord gevolgd door een aantal tips en de gebruikte materialen. En zoals ze zelf ook schrijft. krijg je inderdaad met sokkenwol een zachte, unieke en vooral een vintage look. Verder bladerend in het boek valt mij de stekenuitleg enorm op en dan niet zo zeer de uitleg maar de glitter nagels. Wat Kristel heel mooi heeft gedaan zijn alle illustreerden foto’s die ze bij ieder patroon heeft gemaakt. Hierdoor zie je bijvoorbeeld precies waar je de wangvlekken van Rottweiler Boris moet plaatsen en waar je het oogvlek van de franse bulldog moet vast naaien........