Back in Time

Rss

Was je al helemaal bij met week 7?

Wat een verrassing hè om ineens heel veel te haken te krijgen. Doe het gewoon op je gemak hoor, de bestanden blijven bij ons altijd beschikbaar.
Nog even een nette rand er omheen en klaar. Op naar een volgende project.

 

 

14 februari. Valentijndag. Back in time CAL. 14 graden. Zonnetje...... Wat wil een mens nog meer. Nou ik weet het wel! WEEK 7.

 

Nou ehhh, hier issie dan. En wel ff doorhaken hè ;-)

Zoals we vorige week al aangaven zitten we 1 week van het einddoel af, maar die deken is nog lang niet klaar horen we je zeggen. Dus daar gaan we wat aan doen.

Heb je de afgelopen 6 weken rustig de tijd gehad om elke keer een klein stukje te doen gaan we in week 7 er even flink tegenaan. Je krijgt nog een nieuwe strook en dan mag je deze week alle toeren die in de voorgaande weken zaten nogmaals herhalen maar dan in omgekeerde volgorde.

Hoe leuk is dat ! 

 

klik op de foto voor grotere versie

Week 6 en het begint al een leuke deken te worden (al zeg ik het zelf) maar nog lang niet klaar . En ik moet zeggen dat ik het eigenlijk best fijn vind dat het niet zulke hele grote stukken huiswerk zijn. Nu houden we ook nog een beetje tijd over voor andere projecten. En ik moet bekennen dat ik van de meerdere projecten tegelijkertijd ben. 

Naast deze deken ben ik ook nog 'ff' bezig met de Frosty Winter Sjaal. Gewoon omdat het kan.

Ben wel benieuwd wat er straks nog gaat komen. De CAL duurt maar 8 weken ??!?

Week 5, we zijn over de helft van de deken. Oeps nee... over de helft van de weken bedoelde ik. Gelukkig wel anders zou het toch wel een heel erg klein voetendekentje worden. Op zich kan dat best wel lekker zijn, momenteel heerst er weer eens een griepgolf en dan kan je wel wat extra warmte gebruiken. 

Deze week maken we het jullie makkelijk en moeilijker tegelijkertijd. We gaan eerst even een gezellige treinrails haken met reliëfstokjes en vervolgens halen we nog wat verschillende haaksteken op uit de vorige weken. Maar je moet wel ff zoeken, we doen er eens geen tekening bij deze week. Het moet wel een uitdaging blijven.

Dus het wordt goed opletten en natuurlijk weer goed tellen want zo hier en daar zien we dat de hakers 1 of meerdere steken spontaan kwijt raken!  ;-)

 

Weet je nog in de Cuddle Me Blanket 1.0. Wat een verschrikkelijk harig garen was dat toch hahah
  

Het was even rekenen voor vele deze week. Op hoeveel stokjes moest ik nou uitkomen met de Lammy of met de Papatya Softie. Hier en daar vergeet iemand sponaan een hele toer of doet de verkeerde toer. Ja en dan heb je pas echt een uitdaging.

Uit ervaring weet ik dat uithalen van fluffie haren garen meestal gaat zorgen voor stress, hoe voorzichtig je ook doet. Echter gaat dat met de Papatya Softie verbazend eenvoudig, die haren zijn zo glad dat met een beetje friemelen hij zo los schiet.

Er kwam ook de vraag langs 'Hoe hoog moet ik nu zijn?' Dat is moetlijk te beantwoorden. Dit heeft voornamelijk te maken met jouw hand van haken. Heb je een andere haaknaald genomen? Gebruik je hetzelfde garen etc etc.

In de beschrijving van de CAL geven we altijd een ongeveer maat aan, dat tijdens het testen bijna bij iedereen voor kwam.

We maken het je deze week even niet te moeilijk, veel plezier!

Ook zo'n hip meetlint? Klik dan hier