Cardigan du Laurier CAL (vest)

Rss

 

 

Jahoor het is weer zover. Je kan weer boodschappen gaan doen, als je mee wil doen met onze Mr Cey Cardigan du Laurier CAL.
In een paar wejken tijd heb jij ook zo'n gaaf Mr Cey design vest aan!

 

Wat heb je er voor nodig?

Het vest is gemaakt met Papatya Batik in combinatie met Mr. Cey Artist en op haaknaald 4mm gehaakt.

Wil je zelf een eigen pakket samenstellen? In de tabel hieronder zie je precies wat je nodig hebt!
Of bestel een van onze samengestelde pakketten gemakkelijk op deze pagina 

Cardigan du Laurier

 

Whoepie, de laatste steken in week 5. Je bent er bijna. 

Je eigen Cardigan du Laurier is bijna klaar. Als het goed is zitten de onderdelen in elkaar en dan kan je nu de rand maken. Uni of verloopkleur. Wat jij wil. Ligt er natuurlijk een beetje aan wat je nog over hebt. Maar wat je ook kiest, beide opties passen er goed bij.

 

Geniet ervan tijdens die momenten dat het net even iets frisser is tijdens het voorjaar.
We zien je graag weer bij een van onze volgende CAL's. 

 

Of kijk eens in het overzicht van de blogs of er misschien nog eits voor je bij zit van de eerdere CAL's of de andere gratis patronen!

 

Cardigan du Laurier, week 4. Grappig dat rijmde ook nog. Maar deze week een leuke uitdaging: De mouwen.

En niet zo maar een paar mouwen. Welnee! 2 mouwen met een hele berg ingenieus inelkaar gehaakte schelpen. Er komt ook echt van alles langs in dit vest.
Maar dan begin je met die mouwen en denk je ... 'Help, ik snap het niet meer'. Wat nu?!? 

Geen paniek de redding is nabij hahah. We hebben Cey zo gek gekregen dat hij gewoon even een stukje is gaan haken en dat hebben we gewoon even op film gezet. Kijk hieronder voor de video.

 

Trouwens... ben jij al abonnee bij ons youtube kanaal? Altijd als eerste de nieuwste instructie- en productvideo's.

FF hieronder klikken en abonnee worden, het kost je niets! (hooguit een bevestigingsschem aanklikken ;-) ) Staat er al een vinkje in de knop hieronder, dan hoef je niets te doen. Dan ben je namelijk al een Pera Pasha fan!
 

 

 

 

Het vest begint nu langzaam een vorm te krijgen. Deze week haken we het schouderdeel waaraan straks de voor en achterpanden vastgezet worden.

De hoogtes varieren natuurlijk per maat en hierdoor krijg je bij grotere maten ook een langere versie.

Van T1 tot de laatste toer van jouw maat zou je deze week ongeveer de volgende maten moet hebben:

S = 15 cm
M = 17 cm
L = 19 cm
XL = 23 cm

De maken kunen iets varieren door jouw hand van haken.

 

Cardigan du Laurier week 2.


Ging het haken van week 1 bij jou ook zo lekker vlot. Dat doen wij bewust. Wij zien ook wel in dat iedereen meerdere projecten heeft liggen, misschien doe je nog wel ergens een mooie of leuke CAL. Dan is het niet leuk als 1 project alle tijd inneemt.

Dus daarom gaan we deze week gewoon lekker de voorkanten haken. Let op, je hebt straks een linker en een rechter voorpand. Dat is te herkennen aan het feit dat je 2 verschillende 'randen' haakt. Natuurlijk wel ff in de gaten houden als je straks de delen aan elkaar gaat haken, de breedste randen in het midden (voorsluiting) zitten ;-)  Het beloofd weer een mooi haak weekend te gaan worden dus veel plezier !! 

 

We zijn weer begonnen, Cardigan du Laurier 

Week 1 is gisteren op onze Facebookgroup gepubliceert en vervolgens in een later stadium de publicatie op de blog. Waarom? Een bewuste keuze om eerst de 'Crochet Studio' Facebookgroup die er speciaal voor gemaakt was, altijd de primeurs te geven.

Vandaag beginnen we met een deel van het rugpand. De vesten die wij hebben gehaakt hebben de volgende afmetingen.

S= 50 cm breed en 45 cm hoog
M= 52 cm breed en 45 cm hoog
L= 54 cm breed en 45 cm hoog
XL/XXL= 60 cm en 45 cm hoog

LET OP de afmeting kunnen bij jou anders zijn. Dat kan komen (als hij breder is) dat je losser haakt en als hij smaller is dat je strakker haakt. Pas hier je haaknaald op aan. Belangrijk is weer eerst goed te lezen en dan natuurlijk zoals altijd .... tellen en nog eens tellen. Je ziet dat veel hakers de mist in gaan door heel enthousiast op de automatische piloot te haken. Even snel de tekst scannen en gaan en dan een aantal toeren verder er achterkomen dat het niet klopt.....